Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ημισκούμπρια, τα "μάλλον απολίτικα".

Αγαπητή ΕΡΤ.
Πριν από δύο ημέρες, αναδημοσιεύσατε ένα άρθρο από το www.mao.gr, για την συνέντευξη τύπου που έγινε στην ΕΣΗΕΑ, από μέλη της ελληνικής Hip Hop κοινότητας, για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το άρθρο αυτό χαρακτηρίζει τα Ημισκούμπρια "μάλλον απολίτικα". 
Θα παρακαλούσα πολύ τους υπεύθυνους για την διαδικτυακή δραστηριότητα της ΕΡΤ, να είναι πιο προσεκτικοί και να διαβάζουνε τα άρθρα που κάνουν κόπι πέϊστ για αναδημοσίευση. Άρθρα που χαρακτηρίζουν τα Ημισκούμπρια "μάλλον απολίτικα" είναι το λιγότερο ηλίθια, για να μην πω αστεία. Ο κάθε Γιώργης θα μου πεις, έχει την άποψη του και μπορεί να γράφει ότι κουραδιά του έρθει. Όταν όμως την κάθε κουραδιά, μου την αναδημοσιεύεις, σημαίνει ότι σε βρίσκει σύμφωνο. Μπορεί να ισχύει κι αυτό, αλλά ξέρετε κάτι; Μου έρχεται μια ενόχληση στο έντερο όταν βλέπω αναπαραγωγή τέτοιων αρθρουλινακίων από τα τσότσιαλ νέτγουορξ της ΕΡΤ, όταν τα "απολίτικα" Ημισκούμπρια ήταν επίσημα στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ, σαν την λουκετιάσανε. Όταν τα "απολίτικα" Ημισκούμπρια ήρθαν τρέχοντας να παίξουν λάιβ στο προαύλιο της ΕΡΤ, μόλις τα καλέσατε. Τα "απολίτικα" Ημισκούμπρια ήταν εκεί, όταν τρώγατε πορταμέντι από καλλιτέχνες που έχουν χαρακτηριστεί ως πολιτικοποιημένοι, λόγω της "στρατευμένης" τους μουσικής διαδρομής.
Ο εχθρός των Ημισκουμπρίων μια ζωή, ήταν και θα είναι η ηλιθιότητα. Και απ' ότι βλέπω αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όλοι αυτή την στιγμή. Να εναντιωθούμε και να περιορίσουμε την ηλιθιότητα. Την ηλιθιότητα που έφτασε την χώρα μας εδώ και τριάντα χρόνια, στην σαπίλα και την σκατίλα που ζούμε σήμερα. Πίσω απ' την "μαχαιριά" δεν υπάρχει ένας, αλλά εκατομμύρια ηλιθίων. Πίσω απ' τα "λουκέτα", την ξενοφοβία, την φτώχια, την αμορφωσιά, υπάρχουν εκατομμύρια ηλίθιοι. Θα πρότεινα λοιπόν, στον αγώνα εναντίων της ηλιθιότητας, να μην έχουμε για σύμμαχους ηλίθιους ανθρώπους. Γιατί θα χάσουμε. Γιατί αμέσως-αμέσως μετατρεπόμαστε και εμείς και ο στόχος μας σε μια φαιδρή, γιγαντιαία ηλιθιότητα.
Πραγματικά δεν θέλω να φανώ διασπαστικός, αλλά σας παρακαλώ μη μου διασπάτε τα ούμπαλα. Έτσι;
Δεν είμαι ούτε πολιτικός, ούτε δημοσιογράφος, ούτε μπλόγκερ και πάντα πίστευα ότι οι στίχοι μου λένε περισσότερα απ' ότι λένε όλοι οι παραπάνω μαζί παρέα. Σας "καρφιτσώνω" λοιπόν, ένα "μάλλον απολιτίκ" κομμάτι των Ημισκουμπρίων, το οποίο γράφτηκε πολύ πριν την κρίση και τις πολιτικές δολοφονίες.

Πις, λοβ εντ...Γιούνιτι!




*το άρθρο από το www.ertopen.com




6 σχόλια:

  1. Σωστός ο Μιμθριμίδης, μέσα σε όλα πάντα οι Ημίσκουμπρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε το το "Δώρο του Καίσαρα" ήταν πολιτικοποιημένο ε? Όταν μπορείς να γράφεις διδακτικά-πολιτικά-κομμάτια με χιούμορ είσαι απολίτικ, ενω αν τα λες σοβαρά μπροστα απο ένα έδρανο γίνεσαι πολιτικός και εισαι άξιος λόγου...Τι να πω... Μην τους χαρίζεις Μιθριδάτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/9/13, 8:58 μ.μ.

    κράξτε τους μαλάκες βρωμάει ο κομμουνισμός τους από χιλιόμετρα... μας το παίζουν όλοι τους και δημοκράτες. γιατί άραγε το κκε έκλεισε το 902 γνωστό ως κανάλι τους και προωθεί την παράνομη σε λειτουργία εδώ και 100 μέρες ερτ. ας μην μιλήσουμε για το πριν που ήταν οι άλλες παράνομες τώρα θα μιλήσουμε γι'αυτούς. Μπράβο Μιθριδάτη πάντα σε πήγαινα και ποτέ δεν έγινες όπως κάποιοι εμπορικός 18/7/1994 γενήθηκα από το 2000 σε ακούω και ακόμα και τώρα ακούγεσαι παντού. μπορεί τα ιμισκούμπρια ή να έβαλαν τέλος στην συνεργασία τους ή οτιδήποτε άλλο αλλά όποτε είναι για κάτι είστε μέσα .
    Με φιλικούς χαιρετισμούς από τα στενά της Σαλόνικας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hmiskoumpria h megaliteri agapi. Mithrida mono sebasmos

    ΑπάντησηΔιαγραφή